fortrade.eu

Website:http://www.fortrade.eu
Primljeni pozitivni glasovi22
Primljeni negativni glasovi12
Karma:9 (pozitivni glasovi-negativni glasovi)0 zarađene medalje

Nijedna medalja nije pronađenaDefinicije (304)

1

3   1

support


/Podrška – razina cijena na kojem se očekuje kupovina. Probijalnje razine podrške često dovodi do daljeg pada cijene. Vidi “Otpor”.
Izvor: fortrade.eu

2

2   2

aussie


/Aussie – Sleng za australijski dolar.
Izvor: fortrade.eu

3

2   0

basket


/Korpa – Grupa valuta koja se normalno koristi za upravljanje tečajem valute, obično je svaka valuta u korpi ponderisana za formiranje deviznog tečaja.
Izvor: fortrade.eu

4

2   0

g7


/G7 – sedam vodećih industrijskih zemalja, koje čine SAD, Njemačka, Japan, Francuska, Velika Britanija, Kanada i Italija.
Izvor: fortrade.eu

5

2   1

grid


/Grid Mreža – Fiksni raspon u okviru kojeg je dozvoljena fluktuacija tečaja.
Izvor: fortrade.eu

6

1   0

aggregate demand


/Agregatna tražnja – Ukupna tražnja za robom i uslugama u privredi. Ona obuhvata privatni i javni sektor potražnje za robom i uslugama u zemlji, kao i tražnju potrošača i tvrtki u drugim zemlj [..]
Izvor: fortrade.eu

7

1   0

cfd


/CFD (Contract for Difference) – financijski derivati koji omogućuju trejderima da trguju burzanskim indexima, robama, plemenitim metalima i sl. bez stvarnog kupovanja tog instrumenta. Prema ovom u [..]
Izvor: fortrade.eu

8

1   0

candlestick chart


/Svijeća grafikon – oblik japanskog grafikona koji je postao popularan na zapadu. Uska linija pokazuje dnevni raspon cijena. Šire tijelo označava oblast između cijene na otvaranju i cijene na za [..]
Izvor: fortrade.eu

9

1   0

cash settlement


/Poravnanje gotovine – postupak za poravnanje futures ugovora u kojima je razlika gotovine između buduće i tržišne cijene plaćena umjesto fizičke isporuke.
Izvor: fortrade.eu

10

1   0

economic indicator


/Ekonomski pokazatelj – statistika koje ukazuju na trenutne stope ekonomskog rasta, trendove i stanje lokalne ekonomije, kao što su maloprodaja i zapošljavanja.
Izvor: fortrade.eu


Da biste vidjeli svih 304 definicija, molimo prijavite se.