Značenje Provizija
Što Provizija znači? Ovdje možete pronaći 7 značenja riječi Provizija Također, možete i sami dodati definiciju riječi Provizija

1

2 Thumbs up   0 Thumbs down

Provizija


Provizija je isplata za rad posredniku ili zastupniku osiguranja prilikom posredovanja, odnosno zastupanja kod osiguravanja, zatim za rad oko naplate premije, njegovanja portfelja i za prateće poslove.
Izvor: asa-osiguranje.ba

2

2 Thumbs up   1 Thumbs down

Provizija


Naknada za posredovanje u određenom poslu. Izražava se u procentima od vrednosti posla. Bankarske provizije su cene za obavljanje bankarskih usluga.
Izvor: nlb.rs

3

2 Thumbs up   2 Thumbs down

Provizija


Naknada posredniku za obavljenu uslugu u nekom poslu. Obračunava se najčešće u ugovorenom postotku od vrijednosti posla.
Izvor: raza.hr

4

0 Thumbs up   0 Thumbs down

Provizija


Provizija (engl. commission, njem. Provision, Handelsprovision) je općenito naknada koja se posredniku, zastupniku, komisionaru itd. plaća za usluge što posreduju u nekom poslu. Iskazuje se najčešće u [..]
Izvor: webhosting-wmd.hr

5

0 Thumbs up   0 Thumbs down

Provizija


(engl. commission, njem. Provision, Handelsprovision) je općenito naknada koja se posredniku, zastupniku, komisionaru itd. plaća za usluge što posreduju u nekom poslu. Iskazuje se najčešće u postotku [..]
Izvor: fima-vrijednosnice.hr

6

0 Thumbs up   0 Thumbs down

Provizija


Provizija je isplata za rad posredniku ili zastupniku osiguranja prilikom posredovanja, odnosno zastupanja kod osiguranja, zatim naknada za rad u vezi sa naplatom premije, njegovanjem portfelja te za prateće poslove.
Izvor: s-premium.ba

7

0 Thumbs up   0 Thumbs down

Provizija


naknada posredniku za obavljenu uslugu u nekom poslu. Obračunava se najčešće u ugovorenom postotku od vrijednosti posla.
Izvor: ekonomskiportal.com

<< Prototip R&D >>

Rječnik.com jest rječnik koji su pisali ljudi poput Vas i mene.
Molimo pomozite nam i dodajte poneku riječ. Sve vrste riječi su dobrodošle!

Dodaj značenje