Na Rječnik.com možete istovremeno pretraživati tisuće rječnika. Tisuće značenja u našem pretraživaču dodali su ljudi poput Vas. Sve riječi i značenja su dobrodošla. Možete dodavati značenja imena, teške riječi, sleng, strani jezik ili riječi koje ste sami izmislili. Učinite nas i druge posjetitelje sretnima i dodajte novu riječ!. Dodaj značenje.

Najnovija značenja
3   1

čelebija


Postoji vrsta čaja koji se zove čelebi grana ili na latinskom Aurelia monteanum. U prevodu na srpski ZLATNA GRANA.
Postoji jedno selo kod Foče koje se zova Čelebići, također postoji još jedno selo koje se zove Zlatari. To vam dođe isto.Čelebići-Zlatari.
slavko subotić - 27. kolovoza 2021

2   0

ZAJEBAVAT


Ovo značenje je 18+. Kliknite da biste vidjeli značenje.
Filip - 27. kolovoza 2021   Nije prikladno za posao (18+)

10   2

fufa


fufa – u rječnicima “beznačajna djevojka, djevojka koja nema vrijednosti osim vanjštine, ona koja nema individualnosti, bez ličnosti”. U svakodnevnim situacijama predstavlja djevojke/žene “lošeg i neukusnog ponašanja i odijevanja”; žensku osobu koja malo vrijedi; ili (zanimljivo) u situacijama kada pojedinac muškoga spola ne zna kako se ženska osoba zove, nazvat će je fufom, pretežito na temelju njezina izgleda. Dakle, nije bitna njezina osobnost niti istinitost i opravdanost pripisivanja takve vulgarne oznake pojedinoj djevojci/ženi, ona je zaslužuje jedino na temelju svojega fizičkog izgleda.
Kika - 27. kolovoza 2021

4   0

kiso


Kiso se kaže za onoga koji nije ni zašto, nitko, zlo od čovjeka. Legenda kaže da ga je u slobodni govor unijela jedna Janja koja je osobno u kuci imala jednog kisu (svekra)
anonimno - 25. lipnja 2021

6   1

evala


Pozdrav pri susretanju poznanika ali i pozdrav pri susretu iz pristojnosti i bon tona i nepoznatih ljudi.
Zamjenjuje riječi, dobar dan kako ste, dobro jutro kako je, pozdrav Vam ljudi..
Andrija - 25. lipnja 2021

2   2

Floridus


Floridus je pojam u kontrapunktu (oblast u muzici koja proucava nekadasnji nacin komponovanja viseglasnih melodija) koji opisuje melodijsku liniju sa raznovrsnim ritmickim figurama.
Nenad - 25. lipnja 2021

0   0

ESHA


Esha ili božica plodnosti (sexa)
U grčkoj mitologiji se eshom nazivala božica koja je donosila sreću parovima da imaju djece zato su je zvali božica plodnosti. Esha također može biti ime koje je popularno u indiji ili naziv mjesta dosta neobično ali i lijepo. Na svijetu ima svega 50 osoba sa imenom esha
Hana - 23. lipnja 2021

0   2

Rvacka


To znaci da je netko jako ljut rvackan dakle kada je netko ljut to se naziva rvackan i zato nemojte mi dati palac dole nego palac gore vidimo se drugi put caooooo ooooo o oooo ooooo oooo u nekoj drugoj rijeci ako imam nesto pogresno nemojte mi to zamjeriti caooooo
Vili - 23. lipnja 2021

3   0

kvitirati


Resetirati
Kao u slučaju kratkog spoja na dalekovodu uklopničar u trafo stanici kvitira (resetira) - tj, ponovno pokušava ukopčani mrežu a ako ne ukopča onda to znači da je mreža u trajnom kratkom spoju!
Zlatko Hrgić - 18. svibnja 2021

Stranica:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10